0
 

NACHTELIJK AMSTERDAM

Avondfotografie op hoog niveau


Kerstavond 2014: de avond waarop ik samen met Tiuri Gilbert de A’DAM toren in klom. De toren was toen nog slechts een geraamte. De fotoserie die ik toen maakte ging viral en dat was het begin van Nachtelijk Amsterdam: een unieke serie avondfotografie op hoog niveau. Kijk snel verder en maak opnieuw kennis met onze hoofdstad.

Dit is slechts een kleinere selectie foto’s. Voor alle foto’s, bekijk nachtelijkamsterdam.nl.

Contact: bel +31 683320592 of mail naar info@rg-fotografie.com.

Nachtelijk Amsterdam

Amsterdam heeft jaarlijks miljoenen bezoekers en een hoop fotografen die mooie plaatjes willen maken in Amsterdam. Om jezelf te kunnen onderscheiden als fotograaf is op zijn zachtst gezegd een uitdaging. Het is een uitdaging die ik maar al te graag aan ga. Ik ga tot het uiterste om nieuwe locaties te vinden i.c.m. unieke lichtomstandigheden en sprekende composities om onze hoofdstad in een nieuw perspectief te kunnen plaatsen. Dat fotograferen plan ik zorgvuldig en in overleg met de locatie waarbij ik streef naar een hechte samenwerking. Ik kies locaties die hoog boven de stad uitkijken, locaties die niet voor publiek toegankelijk zijn.

Nachtelijk Amsterdam, avondfotografie Amsterdam, nachtfotografie Amsterdam
Nachtelijk Amsterdam, avondfotografie Amsterdam, nachtfotografie Amsterdam

Het weer is van groot belang in mijn serie. Ik bekijk het weer aandachtig en ga intensief op zoek naar de juiste lichtomstandigheden. Wanneer het gaat vriezen of als de zon doorbreekt na een regenbui, dan is de kans groot dat de lucht helder wordt. Een heldere lucht betekent vaak een palet aan kleuren. Maar ook als er veel bewolking of smog in de lucht hangt kan het spectaculair worden. Helaas kom ik ook voor teleurstellingen te staan. Dan kom ik op een andere dag terug om het opnieuw te proberen. Dat zorgt ervoor dat foto’s, soms gemaakt vanaf dezelfde locatie, een compleet andere sfeer en feel hebben.

Nachtelijk Amsterdam, avondfotografie Amsterdam, avondfoto's Amsterdam, nachtfotografie Amsterdam

Wilt u een Nachtelijk Amsterdammertje aan de muur? Bekijk dan de webshop. Wilt u meer informatie? Bel +31 683320592 of mail naar info@rg-fotografie.com. Ook het volgen van een workshop avondfotografie is mogelijk. Meer informatie over workshops vindt u op de workshoppagina.

Nachtelijk Amsterdam, avondfotografie Amsterdam, nachtfotografie Amsterdam, A'DAM Toren
Nachtelijk Amsterdam

Wat kan ik voor u doen?

Bestel een foto uit de serie Nachtelijk Amsterdam of vraag een licentie aan voor bijvoorbeeld gebruik voor website of drukwerk. Ook ben ik in te huren als freelance fotograaf. U kunt vrijblijvend contact opnemen via de contactpagina.

Bestel prints  Neem contact opLeave a reply


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *
Recent Portfolios