0
 

NACHTELIJK AMSTERDAM

Avondfotografie op hoog niveau


Kerstavond 2014: de avond waarop ik samen met Tiuri Gilbert illegaal de A’DAM toren in klom. De toren was toen nog slechts een geraamte. De fotoserie die ik toen maakte ging viral en dat was het begin van Nachtelijk Amsterdam: een unieke serie avondfotografie op hoog niveau. Kijk snel verder en maak opnieuw kennis met onze hoofdstad.

Contact: bel +31 683320592 of mail naar info@rg-fotografie.com. 

Nachtelijk Amsterdam

Amsterdam heeft jaarlijks miljoenen bezoekers en een hoop fotografen die mooie plaatjes willen maken in Amsterdam. Om jezelf te kunnen onderscheiden als fotograaf is op zijn zachts gezegd een uitdaging. Het is een uitdaging die ik maar al te graag aan ga. Ik kies locaties die hoog boven de stad uitkijken, locaties die niet voor publiek toegankelijk zijn. Dat fotograferen plan ik zorgvuldig en in overleg met de locatie waarbij ik streef naar een hechte samenwerking. Door middel van de locatie in combinatie met unieke lichtomstandigheden, veel kleur en compositie plaats ik onze hoofdstad in een nieuw perspectief waarbij het weergeven van de realiteit niet altijd op de eerste plaats staat. 

In mijn foto’s ben ik altijd op zoek naar dynamiek, de beste compositie en het allermooiste licht. Hiermee onderscheidt Nachtelijk Amsterdam zich van andere avondfoto’s. Het weer is van groot belang in mijn serie. Ik bekijk het weer aandachtig en ga intensief op zoek naar de juiste lichtomstandigheden. Wanneer het gaat vriezen of als de zon doorbreekt na een regenbui, dan is de kans groot dat de lucht helder wordt. Een heldere lucht betekent vaak een palet aan kleuren. Maar ook als er veel smog in de lucht hangt kan het spectaculair worden. Helaas kom ik ook voor teleurstellingen te staan. Dan kom ik op een andere dag terug om het opnieuw te proberen. Dat zorgt ervoor dat foto’s, soms gemaakt vanaf dezelfde locatie, een compleet andere sfeer en feel hebben.

Nachtelijk Amsterdam, avondfotografie Amsterdam, avondfoto's Amsterdam, nachtfotografie Amsterdam

Wilt u een Nachtelijk Amsterdammertje aan de muur? Bekijk dan de webshop. Wilt u meer informatie? Bel +31 683320592 of mail naar info@rg-fotografie.com. Ook het volgen van een workshop avondfotografie is mogelijk. Meer informatie over workshops vindt u op de workshoppagina.

Nachtelijk Amsterdam
Nachtelijk Amsterdam

Wat kan ik voor u doen?

Bestel een foto uit de serie Nachtelijk Amsterdam of vraag een licentie aan voor bijvoorbeeld gebruik voor website of drukwerk. Ook ben ik in te huren als freelance fotograaf. U kunt vrijblijvend contact opnemen via de contactpagina.

Bestel prints  Neem contact opComment


Een nieuwe blik op Amsterdam vanaf A'DAM door Renzo Gerritsen.
26 september 2017 at 18:35
Reply

[…] Nachtelijk Amsterdam […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *
Recent Portfolios