0

Workshop avondfotografie

 

Til je fotografie naar een hoger niveau!


Wil je alles leren over avondfotografie? Dan ben je aan het juiste adres! Leer alles wat je moet weten over avondfotografie tijdens onze route door de stad en maak op speelse wijze kennis met de effecten van lange sluitertijden. Er zal een wereld voor je open gaan, omdat je gaat ontdekken welke mogelijkheden je in het donker hebt. Vorig jaar was het een groot succes met ruim 50 tevreden deelnemers. Dit jaar gaan we een stap verder.

Lees verder voor meer informatie of klik op de button om je in te schrijven of voor de beschikbare datums:

Schrijf je in!

.
Nachtelijk Amsterdam, avondfotografie Amsterdam, nachtfotografie Amsterdam, centraal station
.
Informatie workshop:

– Prijs: € 65,- p.p.
– Locatie: Amsterdam of Utrecht
– Duur: 2,5/3 uur
– Minimaal aantal personen: 4
– Maximaal aantal personen: 8

.
Avondfotografie Utrecht, Donker Utrecht
.
WAT IS INBEGREPEN:

– Koffie/thee bij aanvang
– Persoonlijke begeleiding
– Volop kans om vragen te stellen
– Klein lesje foto bewerken in Lightroom
– Ontvang informatie achteraf

.
Nachtelijk Amsterdam
.
WAT HEB JE NODIG?

– Camera waarmee je handmatig ISO, sluitertijd en diafragma in kunt stellen
– Stevig statief
– Afstandsbediening/draadontspanner
– Warme/weerbestendige kleding

 

WAT GA JE LEREN TIJDENS DE WORKSHOP?

Heb jij moeite om je foto volledig scherp te krijgen of zijn je foto’s veel te licht of te donker? En hoe komt het dat je zoveel ruis ziet? Onder het genot van koffie of thee gaan we dit allemaal stap voor stap behandelen.Heb je zelf vragen? Stel ze gerust! We gaan o.a. deze onderdelen behandelen:

 • Het handmatig instellen van diafragma, ISO en sluitertijd
 • Handmatig scherpstellen via je LCD-scherm
 • Uitleg over de effecten van lange sluitertijd
 • Hoe creëer of voorkom je stervorming?
 • Aandacht voor compositie
 • Uitleg over nabewerking (Lightroom)

Alle aspecten van de (avond)fotografie komen aan bod, zowel technisch als creatief. Ook zal ik èèn foto bewerken in Lightroom en zal ik de basis in nabewerking uitleggen.

Persoonlijke begeleiding

Doordat ik met een maximaal aantal van 8 personen een workshop geef, krijg je meer dan genoeg persoonlijke begeleiding en heb je volop de kans om vragen te stellen, zowel vòòr als na de workshop. Ook krijg je handige tips en tricks via email toegestuurd en kan je mij altijd mailen met vragen zodat je vrolijk kunt doorgaan met avondfotografie. Indien gewenst geef ik feedback over de door jouw gemaakte foto’s tijdens de workshop.

WAAROM EEN WORKSHOP AVONDFOTOGRAFIE?

Tijdens deze workshop gaan we het uitgebreid hebben over diafragma, sluitertijd en ISO: drie instellingen die in elke tak van fotografie terugkomen en waar je elke dag bewust over nadenkt. Deze uitleg kan je daarom toepassen in bijvoorbeeld portret of landschap. Daarnaast ga je op stap met mensen die dezelfde liefde delen. Jullie kunnen elkaar motiveren én je kan leuke contacten op doen. Als dat nog niet genoeg is ga je ook nog naar huis met prachtige avondfoto’s. Redenen genoeg om een workshop avondfotografie te volgen!

Schrijf je in voor de workshop!

 • Renzo had veel praktische tips, maar gaf ook goede suggesties over compositie en onderwerp. Ook heel handig en attent om achteraf nog extra tips en theorie per mail te ontvangen.
  Marije R.
 • Bij aanvang werden de cursisten vriendelijk door Renzo ontvangen. Kort na het voorstellen een korte, maar duidelijke uitleg over de instellingen. Tijdens de route was er voldoende aandacht voor iedere cursist. Het belangrijkste is misschien wel dat deze workshop niet voelde als een 3-uur durende les op school.
  Martijn van S.
 • 20 december heb ik met mijn vriendin een workshop gevolgd met Renzo. Het was weer een leuke belevenis. Renzo gaf goede aanwijzingen en kwamen tijdens het fotograferen ook steeds kijken hoe het ging. Hoewel het erg koud was kijk ik terug op een leuke avond fotograferen.
  Hanneke K.
 • Genoten van een goede workshop. Renzo gaf een heldere uitleg van de theorie en helpt je goed op weg. Iedere deelnemer wordt waar mogelijk op zijn/haar eigen niveau begeleid. Een aanrader!
  Zwaantje van de Velde
 • Weer aardig wat opgestoken door de heldere uitleg en persoonlijke aandacht. Ik kan weer aan de gang om het opgestoken in de praktijk te brengen. Helaas zat het weer niet mee, maar dat kan gebeuren bij een buitenshoot. Het was zeker een uitnodiging om in de toekomst in te schrijven voor een andere workshop.
  Marko K.
 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Ongeveer èèn week voor de workshop krijg je alle benodigde informatie via email toegestuurd. Mochten de weersomstandigheden te slecht zijn om de workshop te geven, dan krijg je daar twee dagen van tevoren bericht over. We gaan dan samen op zoek naar een vervangende datum. Voor deze workshop zijn de volgende voorwaarden van toepassing: workshop: algemene voorwaarden.

Contact met Renzo Gerritsen: bel +31 683320592 of mail naar info@rg-fotografie.com.