0

Workshop lightpainting

 

Laat je gaan tijdens een workshop lightpainting!


Lightpainting is een schitterende vorm van avondfotografie. Het fotograferen met lange sluitertijden creëert een beeld dat niet met het blote oog te zien is. Dat maakt een workshop lightpainting spannend, creatief en gezellig doordat je samen met andere liefhebbers deelneemt en met elkaar moet samenwerken voor het allermooiste resultaat. Met deze spetterende workshop creëren we ons eigen kunstwerk met staalwol en gekleurd licht en leggen het vast met de camera.

Eerstvolgende workshop: woensdag 21 maart, Amsterdam – 19:00u – 22:00u

Lees verder voor meer informatie of klik op de button om je meteen in te schrijven:

Schrijf je in!

Informatie workshop:

– Prijs: € 75,- p.p.
– Locatie: Amsterdam
– Duur: 3 uur
– Minimaal aantal personen: 2
– Maximaal aantal personen: 8

Wat is inbegrepen?

– Koffie/thee bij aanvang
– Duidelijke uitleg over theorie
– Ontvang informatie achteraf
– Licht en staalwol
– Heel veel gezelligheid!

Wat heb je nodig?

– Camera waarmee je handmatig ISO, sluitertijd en diafragma in kunt stellen
– Stevig statief
– Afstandsbediening/draadontspanner
– Warme/weerbestendige kleding

Workshop Lightpainting pixelstick

WAT GA JE LEREN TIJDENS DE WORKSHOP?

Tijdens de lightpainting workshop ga je de basis in avondfotografie leren en behandelen we de benodigde technieken om in het donker een goed belichte en scherpe foto te kunnen maken. Denk aan:

 • Het handmatig instellen van diafragma, ISO en sluitertijd
 • Handmatig scherpstellen via je LCD-scherm
 • Uitleg over de effecten van lange sluitertijd
 • Aandacht voor compositie
 • Uitleg over nabewerking (Lightroom)

Alle aspecten komen aan bod en je kunt ter plekke de effecten van lange sluitertijden beleven. Wil je niet met lightpainting aan de lag, maar wel alles leren over avondfotografie? Volg dan een workshop avondfotografie.

Waar vindt de workshop plaats?

De workshop vindt plaats in Amsterdam. In Amsterdam zijn meer dan genoeg locaties om te kunnen lightpainten. Daarnaast is Amsterdam dè perfecte stad: zeer dynamisch en zeer geschikt voor avondfotografie omdat je de effecten van lange sluitertijd namelijk perfect kunt zien. Tijdens de workshop gaan we richting het NEMO Science Center en het Scheepvaartmuseum. Dit geeft de wauwfactor aan je foto’s!

 

WAAROM EEN WORKSHOP LIGHTPAINTING?

Tijdens deze workshop gaan we het uitgebreid hebben over diafragma, sluitertijd en ISO: drie instellingen die in elke tak van fotografie terugkomen en waar je elke dag bewust over nadenkt. Deze uitleg kan je daarom ook toepassen in bijvoorbeeld portret- of landschapsfotografie.

Daarnaast ga je op stap met mensen die dezelfde liefde delen en wordt het super gezellig omdat je met elkaar gaat samenwerken. Je zal verrast zijn door de effecten van lange sluitertijden. Wat wij zien is een lampje dat beweegt, maar op je scherm komt dat er als èèn geheel uit te zien en dat biedt mogelijkheden. Je kunt elkaar motiveren én je kan leuke contacten op doen. Als dat nog niet genoeg is ga je ook nog naar huis met prachtige, gekke, grappige avondfoto’s. Redenen genoeg om een workshop lightpainting te volgen!

Schrijf je in voor de workshop!

 • Renzo had veel praktische tips, maar gaf ook goede suggesties over compositie en onderwerp. Ook heel handig en attent om achteraf nog extra tips en theorie per mail te ontvangen.
  Marije R.
 • Bij aanvang werden de cursisten vriendelijk door Renzo ontvangen. Kort na het voorstellen een korte, maar duidelijke uitleg over de instellingen. Tijdens de route was er voldoende aandacht voor iedere cursist. Het belangrijkste is misschien wel dat deze workshop niet voelde als een 3-uur durende les op school.
  Martijn van S.
 • 20 december heb ik met mijn vriendin een workshop gevolgd met Renzo. Het was weer een leuke belevenis. Renzo gaf goede aanwijzingen en kwamen tijdens het fotograferen ook steeds kijken hoe het ging. Hoewel het erg koud was kijk ik terug op een leuke avond fotograferen.
  Hanneke K.
 • Genoten van een goede workshop. Renzo gaf een heldere uitleg van de theorie en helpt je goed op weg. Iedere deelnemer wordt waar mogelijk op zijn/haar eigen niveau begeleid. Een aanrader!
  Zwaantje van de Velde
 • Weer aardig wat opgestoken door de heldere uitleg en persoonlijke aandacht. Ik kan weer aan de gang om het opgestoken in de praktijk te brengen. Helaas zat het weer niet mee, maar dat kan gebeuren bij een buitenshoot. Het was zeker een uitnodiging om in de toekomst in te schrijven voor een andere workshop.
  Marko K.
 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Ongeveer èèn week voor de workshop krijg je alle benodigde informatie via email toegestuurd. Mochten de weersomstandigheden te slecht zijn om de workshop te geven, dan krijg je daar twee dagen van tevoren bericht over. We gaan dan samen op zoek naar een vervangende datum. Voor deze workshop zijn de volgende voorwaarden van toepassing: workshop: algemene voorwaarden.

Contact met Renzo Gerritsen: bel +31 683320592 of mail naar info@rg-fotografie.com.